ladi1

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μπενιός προέρχεται από τη μίξη των εξαιρετικών τοπικών ποικιλιών αθηνοελιάς (90%) και κορωνέικης (10%).

Οι ποικιλίες αυτές του δίνουν την πλούσια πιπεράτη γεύση του, το εξαιρετικά φρουτώδες άρωμα και την πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες.

Ο καρπός συλλέγεται πρώιμα και η ελαιοποίησή του γίνεται άμεσα μετά τη συλλογή σε πλήρως εξοπλισμένο συνεταιριστικό ελαιοτριβείο της περιοχής με μηχανήματα  τελευταίες γενιάς, πιστοποιημένα με ISO.

Μάλιστα, η φετινή σοδειά (2015-2016), λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική, τόσο από πλευράς ποσότητας όσο και από πλευράς της ποιότητας του ελαιολάδου.

Το ελαιόλαδο φυλάσσεται σε δικές μας δεξαμενές inox έως την εμφιάλωσή του.

Η χημική ανάλυση του φετινού λαδιού (2016):

Οξύτητα:                                0,29%                 (max 0,8)

K270:                                      0,106                  (max 0,22)

K232:                                      1,700                   (max 2,50)

ΔΚ:                                        -0,002                   (max 0,01)

Αριθμός Υπεροξειδίων:      5,9 meqO2/kg    (max 20)