ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗ ΓΕΥΣΗ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΠΕΝΙΟΣ

Η Μονεμβασιά είναι γνωστή στην οικουμένη για το παραμυθένιο Κάστρο της που κατοικείται ανελλιπώς εδώ και περίπου 15 αιώνες. Την εποχή της ακμής της ήταν μια πολύβουη, πυκνοκατοικημένη πολιτεία και  αποτέλεσε σημαντικό εμπορικό κέντρο τόσο της Βυζαντινής όσο και της Ενετικής Αυτοκρατορίας.

Όμως, πέρα από το Κάστρο, η ενδοχώρα της Μονεμβασιάς λόγω του μοναδικού κλίματός της, παρήγαγε πάντα εκλεκτά προϊόντα, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν ο φημισμένος οίνος Malvasia και το εξαιρετικό ελαιόλαδο της περιοχής που ήταν περιζήτητα σε όλη τη Μεσόγειο. Αυτή τη μακραίωνη  παράδοση συνεχίζουμε σήμερα στον ελαιώνα «Μπενιός” με γνώση και σεβασμό στη ιστορία της περιοχής.

ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΑΣ

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μπενιός προέρχεται από τη μίξη των εξαιρετικών τοπικών ποικιλιών αθηνοελιάς και κορωνέικης που του δίνουν πλούσια πιπεράτη γεύση, εξαιρετικά φρουτώδες άρωμα και πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες.

.

Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ

Ο ελαιώνας μας περιλαμβάνει αιωνόβια ελαιόδενδρα ηλικίας τουλάχιστον 150 ετών ενώ η ελαιοπαραγωγή αποτελεί μακρά οικογενειακή παράδοση με παραγωγούς τριών γενεών που μοχθούν κάθε χρόνο για να εξάγουν το καλύτερο λάδι.

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ

Η μεσαιωνική καστροπολιτεία διατηρεί ανέπαφη την αίγλη και τη γοητεία της και προσκαλεί τους επισκέπτες από τα πέρατα του κόσμου για να τους μυήσει στα μυστικά της.

90 %

ΑΘΗΝΟΕΛΙΑ

10 %

ΚΟΡΩΝΕΪΚΗ

0. 29 %

ΟΞΥΤΗΤΑ

25 °C

ΕΛΑΙΟΖΥΜΩΣΗ

ΕΔΩΔΙΜΟΠΩΛΕΙΟ

Ποιοτικά τοπικά προϊόντα

  • Φρέσκο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ελιές παραγωγής των ιδιοκτητών.
  • Γλυκά του κουταλιού
  • Εξαιρετικούς τοπικούς οίνους
  • Τοπικά αμυγδαλωτά
  • Σπιτικά ζυμαρικά
  • Χειροποίητα σαπουνάκια

ΤΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ BENIOS ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΑΣ